Potražite nas na fejsu!

Stotine vaših prijatelja je lajkalo, i pridružilo se našoj grupi. Budite i vi u našem društvu!

HomeDogađanjaŠTO JE TO IVANIĆGRADSKOST?

Ivanić-Grad

ŠTO JE TO IVANIĆGRADSKOST?

ŠTO JE TO IVANIĆGRADSKOST?

Udruga građana Prijatelji baštine–Amici hereditatis, Ivanić-Grad poziva sve zainteresirane na javnu tribinu pod nazivom „ŠTO JE TO IVANIĆGRADSKOST? ŠTO JE KULTURNI IDENTITET IVANIĆ-GRADA NA  PRAGU ULASKA U EU?“.

Tribina se održava u sklopu građanske Inicijative za osnivanje gradskog muzeja u Ivanić-Gradu, a održat će se u četvrtak, 4. travnja 2013. godine u Maloj dvorani POU Ivanić-Grad s početkom u 19 sati.

Na tribini će gostovati doc.dr.sc. Aleksandar Lukić i doc.dr.sc. Vedran Prelogović s Geografskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, koji se u svom radu inače bave urbano-socijalnom geografijom, gradskim regijama, regionalnim i prostornim planiranjem, te razvojem baštine i turizma u ruralnim područjima. Izlaganja i rasprava nakon izlaganja pokušat će dati odgovore na pitanja: Što ocrtava identitet Ivanić-Grada danas? Prijeti li Ivanić-Gradu bezmjesnost u sjeni zagrebačke metropole ili se otvara mogućnost novog pronalaženja sebe? Kakva je percepcija Ivanića iznutra, a kakva izvana, tko su akteri stvaranja njegovog identiteta, postoji li njegov odraz u brendiranoj (gospodarskoj,turističkoj…)slici Ivanića?“

 

Članovi Udruge smatraju da je pitanje identiteta Grada danas, pred ulaskom u Europsku uniju, važnije nego ikada te pozivaju sve zainteresirane da se aktivno uključe u promišljanje o kulturnom identitetu Ivanić-Grada i o njegovoj povezanosti s baštinom grada.

 

Više o Inicijativi za osnivanje gradskog muzeja: www.prijatelji-bastine.hr ; http://www.facebook.com/prijatelji.bastine ; http://www.youtube.com/PrijateljiBastine

 

 

Vremenska prognoza

Free business joomla templates