Potražite nas na fejsu!

Stotine vaših prijatelja je lajkalo, i pridružilo se našoj grupi. Budite i vi u našem društvu!

HomeVijestiRadionica za izradu solarnih kolektora

Ivanić-Grad

Radionica za izradu solarnih kolektora

Radionica solarnih kolektoraIVANIĆ-GRAD: Radionica za samogradnju kolektora za zagrijavanje sanitarne vode uz pomoć sunčeve energije održana je 29. i 30.03.2012. godine u poslovnom prostoru tvrtke Limarija Beljan, a cilj ove edukativne radionice bio je pokazati zainteresiranim građanima kako se uz vrlo malo alata i sredstava može prilično uspješno i jeftino izgraditi kolektor. Radionicu je organizirao Grad Ivanić-Grad u suradnji s Društvom za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) i Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG).

Polaznici su uz suradnju i nadzor Brune Motika i Fatona Berzatija iz Zelene akcije uspješno savladali tehnike izrade drvenog okvira, lemljenja bakrenih cijevi, rezanja i savijanja lima, a na kraju imali su prilike uvjeriti se u učinkovitost kolektora pri ne baš osobito sunčanom danu. Naime, već prilikom bojanja kolektora na otvorenom on se počeo ubrzano zagrijavati.

Solarni kolektor

Solarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektorSolarni kolektor


Preporučamo svim zainteresiranima samogradnju kolektora ovakve vrste, kao pomoć uz naše fotografije svakako će vam trebati brošura Zelene akcije koju možete pronaći ovdje!
 

Vremenska prognoza

Free business joomla templates